İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu’ndan 18 Mart Mesajı



SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Curoğlu, mesajında Çanakkale Zaferi'nin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurguladı.

Oğuz Can Curoğlu, mesajında şunları ifade etti: “Çanakkale Zaferi, milletimizin azim ve kararlılığının, birlik ve beraberlik içinde neler başarabileceğinin en somut göstergesidir. Bu zafer, yalnızca düşmana karşı kazanılmış bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadelenin de bir simgesidir. 18 Mart, bu büyük zaferin yanı sıra, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi anma ve onlara olan minnettarlığımızı ifade etme günüdür.”

CHP Sakarya İl Başkanı Curoğlu, Çanakkale Zaferi'nin öneminin, genç nesillere aktarılması gerektiğini belirtti: “Çanakkale Zaferi'ni anlamak ve anlatmak, gelecek nesillere bu büyük mirası aktarabilmek adına üzerimize düşen en önemli görevlerden biridir. Bu zaferin öğretileri, gençlerimize vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik duygularını aşılayarak, onları geleceğe hazırlamaktadır.”

Curoğlu, mesajını şehit ve gazilere duyulan minnettarlık duyguları ile sonlandırdı: “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Onların fedakarlıkları, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki yürüyüşünü daima aydınlatmaya devam edecektir.”