Finike'de Hürriyetçi Eğitim Sen , Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı

SeçkinHaberTv- (Finike)- Finike'de Hürriyetçi Eğitim Sen; memur maaşlarına ek zam, % 2 sendikal adaletsizlik, sabit gelir vergisi oranı talepleri için  Yunuslu Park Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen eğitimciler önünde basın açıklaması yaptı.

Finike'de Hürriyetçi Eğitim Sen yönetim kurulunca kaleme alınan basın açıklamasını, Finike İlçe Temsilcisi öğretmen Muzaffer Kolak tarafından okundu.

"Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür, değerli kamu çalışanları;

Ülkemizde son bir yıl içerisinde, siyasi  iktidarın para politikası döviz kuru kaynaklı ve enflasyon sebepli artışlar piyasadaki fiyat dalgalanmaları yaşanmıştır.  % 200 oranında  zamlara sebep olmuş, alım gücü oldukça düşmüş, memurlar hızla fakirleşmiştir. Memurların artık ülkenin alt gelir grubuna  dahil olduğunu bizzat Hazine ve Maliye dahi kabul etmiş, alaycı ifadeyle fakire vermenin berekete vesile olacağını söylemiştir. Bakan, kamu çalışanlarının ekonomik çıkmazda olduğunu itiraf  etmiştir. Çalışanların alım gücü düşmüş.  İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için %100 ün üzerinde zam kaçınılmaz olmuştur. Ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir kamu çalışanının mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi mümkün değildir. Tüm çalışanların maaşlarının  yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

Açlık sınırına yakın bir gelire sahip olan memurların, maaşlarına minimum asgari ücretliler için yapılan artış oranında zam yapılmalıdır. 2022 yılında asgari ücrete yapılan zamlarla  memurlar maaşları eşitlenmiştir. Günlük gelen zamlar ortada iken 2023 yılı Ocak ayı için memur maşlarına % 8 artışı alım gücüne katkı sunamaz. İnsani bir zam oranı mecburidir.

Ayrıca memur maaşlarındaki gelir vergisi % 15’e sabitlenmeli en düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. Patronlara her türlü vergi affı ve indirim uygulanırken ülkenin vergi yükünün memurun sırtına bindirilmesi kabul edilemez. Vergi dilimi adaletsizliğine derhal son verilmelidir. Açlık sınırındaki maaşa vergi sıfırlanmalıdır.

Komediye dönen 3600 ek gösterge düzenlemesi gözden geçirmelidir. İş veren, sarı sendikalarla % 2 sendikal baraj garabetine son verilmeli. Ona harcanan zaman kamu çalışanlarının problemlerine ayırmalıdır. İş veren ve sarı sendikaların önceliği siyaseti dizayn etmek ve kendilerinin dışındaki sendikalara tuzak kurmak olmamalıdır. 1. Dereceden emekli olabilecek tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge düzenlemesi muhakkak getirilmelidir.

Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm  çalışanlara giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı, bir paket çocuk bezi dahi alınamayan çocuk yardımı tutarları iyileştirilmelidir.

Enflasyonun TÜİK’in mucizevi hesaplamaları dışında dizginlenemediği açıktır. Asgari ücret artışı hesaplara yatmadan zamları raflara yansımıştır. Bu nedenle enflasyon farkı çalışanlara aylık olarak ödenmelidir.

Eğitim çalışanlarının açık talepleri bir an önce hayata geçirilmelidir. Bir kez daha  hatırlatırız ki;
1. 2023 ocak ayında Ek ders ücretleri, ders saatleri dışında yapılan her türlü kurs için ödenen ücretler %100 oranında artırılmalıdır. Eşit işe eşit ücret lafta kalmamalıdır

2. Eğitim öğretime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında her yıl Eylül ayında tüm eğitim çalışanlarına eşit olarak ödenmelidir.
3. Destekleme ve yetiştirme kursları tüm branşlarda ve tüm okul türlerinde açılmalıdır.

4. Görevli personelin yol ve yemek parasını dahi  karşılamayan sınav ücretleri artırılmalıdır. Özellikle MTSK sınavları için son ay yapılan zam gözden geçirilmeli ve en az % 100 artırılmalıdır.

Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak ; vaatler değil, haklarımızın korunmasını ve kayıplarımızın telafi edilmesini  istiyoruz. İşverenimizin; adil olmalı  işçisi ve memur ayrımı yapmamalıdır.  Açlık sınırında ki bir maaş ve gelire mahkum olmak istemiyoruz. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için, Hürriyetçi Eğitim Sen kamu çalışanlarının içine düşürüldüğü sefalete karşı Hakkımız olan maaşın alana kadar mücadeleye devam edecektir!  27-30 Aralık tarihleri arasında illerde meydanlardayız. Haklarımızı alana kadar mücadeleye edip, iş bırakma dahil her türlü meşru eylemi yapmakta kararlıyız.

HAKLIYIZ, DURMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ.  

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN, SENDİKADIR.’’
Hürriyetçi Eğitim-Sen Yönetim Kurulu