Finike Emin Akın İlkokulu öğrencileri, “Enerji Okuryazarlığı Öğreniyor”

SeçkinHaberTv- CK Enerji Akdeniz Elektrik Batı Bölge müdürü Mustafa Şevket TEKİN tarafından okulun konferans salonunda 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik eğitim çalışmasını gerçekleştirdi.

Bu projenin amacı;

“CK Enerji Akdeniz Elektrik'in, Antalya'daki okullarda Enerji Okuryazarlığı eğitimleri devam ediyor.  Enerji Okuryazarlığı Projesi kapsamında Antalya'da belirlenen 50 okulda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ilkokul 3 ve 4. sınıf, ortaokul 5 ve 6. sınıf öğrencilerine elektriğin ne olduğu, nasıl üretildiği, güvenli elektrik kullanımı, enerji verimliliği, evde ve okulda enerji tasarruf yöntemleri anlatılıyor. Eğitim-öğretim yılı sonunda 5 bine yakın öğrenciye ulaşmayı planlayan CK Enerji Akdeniz Elektrik, eğitim alan her öğrenciye enerji elçisi sertifikası veriyor. Ayrıca, Enerji Okuryazarlığı eğitimlerinin sonuçlarını ölçümlemek için eğitim öncesi ve sonrasını kapsayan okul dönemindeki elektrik faturaları takip edilerek tüketimlerini en fazla düşüren 3 okula ödül verilmesi yönünde de çalışma yürütülüyor.”

Antalya valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CK Akdeniz Elektrik arasında yapılan protokolle başlayan Enerji Okuryazarlığı Projesi kapsamında Finike Emin Akın İlkokulu’ndaki 3 ve 4. Sınıflarda okuyan çocuklarla eğitimlerini tamamlayıp “Enerji Elçisi” sertifikalarını alan çocuklar enerji verimliliği farkındalığını kazanıp çevrelerini bilinçlendirmeye başlıyor.