Ferhat Aydoğan ; Emniyet ve Jandarma Teşkilatımızdan ricamız….

SeçkinHaberTv- Aydoğan Emniyet müdürlüğü bahçesinde kedi,köpek ve ördek de gördü ve bu duygularla örnek teşkil eden bir davranış olduğundan bahsetti.

Aydoğan ; Türk Milleti eski dönemlerden beri doğa ve hayvan sevgisi yüksek bir toplum olmuştur.

Doğaya ve hayvanlara olan bu hassasiyetini günümüze kadar koruyan milletimiz, Anadolu coğrafyasında da bu hassasiyetini korumuş, her köyde ve belde de halen evlerin önünde beslenen hayvanlar vardır.
Hayvanlara eziyet bazı gafillere rağmen, milletimizin ekseri çoğunluğu hayvanlara kıymet vermektedir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de -başta köpekler olmak üzere- hayvanlara verdiği kıymet bilinmektedir, öyle ki Atatürk Çankaya Köşküne çıkınca dahi yanına çok sevdiği köpeğini getirmiştir.

Hayvan sevgisini tüm halkımıza örnek teşkil edebilecek şekilde yaygınlaştırmak için, Emniyet ve jandarma teşkilatımıza bir çağrı da bulunmak istiyoruz!

Emniyet teşkilatımıza bağlı il ve ilçe müdürlükleri ile tüm karakollarımıza bir sokak hayvanını besleme çağrısında bulunuyoruz.

Her müdürlüğümüz ve karakolumuz bir sokak hayvanını sahiplenerek, bir duyarlılık oluşturmuş olacaktır.
Hayvanlara yapılan kötü muameleye karşı onları sahiplenen Emniyet teşkilatımız, bu konudaki hassasiyetini de ortaya koymuş olacaktır.
Bu uygulama ile birlikte, sahipsiz hayvanları sahiplenecek nice gönüllü kurum ve kişiler de ortaya çıkacak, böylece hayvan sevgisi tüm ülkemizde yeniden yaygınlaşacaktır.
İçişleri Bakanlığımızın nezdinde tüm Emniyet teşkilatımıza bu çağrımızı yapmak üzere bu yazımızı hazırlamış durumdayız, sahipsiz bir hayvana lütfen siz de yuva olun, onu sahiplenin dedi.

(Haber: Mustafa Barış DURAK)