ERHAN ADEM, "30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİ'NİN DİRİLİŞİNİN MİLADI"

SeçkinHaberTv- 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, "Üç yüzyılı aşkın süre boyunca devam eden toprak kaybına en güçlü meydan okuyuş olan 30 Ağustos Zaferi, ayrıca ekonomik ve sosyolojik olarak yok edilmek istenen bir milletin de dirilişinin miladıdır” dedi.


Başkan Adem yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"30 Ağustos ulusumuzun yeniden dirilişi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda kabul görmesinin en önemli adımıdır. Onurla ve gururla 100. yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zaferi, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanından ve bayrağından vazgeçmeyen bir millet olduğumuzun kanıtıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.”
Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canları ve kanları pahasına vatan topraklarını bizlere emanet bırakan aziz şehitlerimizi, bu uğurda her türlü fedakârlığı göstermiş olan gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilerek kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve yüce Türk milletinin Zafer Bayramı’nı kutluyorum."