CHP’li Yaşar’dan 8 Mart mesajı KADINI-ERKEĞİ EŞİT TÜRKİYE’Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ



SEÇKİNHABERTV- - CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, Atatürk’ün önderliğinde, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu hakları birçok Batı ülkesinden daha önce kazanan Türk kadınının, bugün şiddete, ayrımcılığa maruz bırakılmasının kabul edilemeyeceğine vurgu yaparak, “Kadını-erkeği eşit Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında; toplumun yarısını oluşturan kadınların hala önemli sorunlar ve eşitsizlikler yaşadığını söyledi.
Kadın sorununun bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunu olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, şöyle devam etti: “1857'de New York'ta tekstil işçilerinin greviyle başlayan 8 Mart, kadın hakları mücadelesinin sembolüdür. Türk kadını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu seçme seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden daha önce kazandı. Bugün kadınlarımızın şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılması kabul edilemez. Kadınlarımıza her alanda fırsat eşitliği, çağdaş laik demokratik cumhuriyetimizin var olma koşuludur. Kadını-erkeği eşit Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Eşit ve özgür bir geleceğin mücadelesini veren tüm kadınları selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”