CHP’li Şahin, emeklilerin sorunlarına dikkat çekti EMEKLİ MAAŞLARI YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE OLMALI

SeçkinHaberTv- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili A.Adayı Av. Atila Şahin, 7 bin 500 TL'den fazla aylık alan emekliler için iyileştirme olmadığına işaret ederek, “Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 9 bin 425 TL, yoksulluk sınırı 30 bin 700 TL. Emeklilerimizin maaşları en az yoksulluk sınırının üzerinde olmalı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili A.Adayı Av. Atila Şahin, emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.
Türkiye üst üste gelen zamlar nedeniyle tarihin en pahalı Ramazan ayını yaşadığına vurgu yapan Şahin, şöyle devam etti:  “7 bin 500 TL'den düşük olan emekli aylıklarının Hazine tarafından 7 bin 500 TL'ye tamamlanacağını açıklandı. 7 bin 500 TL’nin üzerinde maaş alan emeklilerimizin maaşlarında ise bir iyileştirme yapılmadı. 7 bin 500 lira da bir iyileştirme olamaz. Emeklimiz açlık sınırının altında maaş alıyor. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı şubat ayında 9 bin 425 TL'ye, yoksulluk sınırı 30 bin 700 TL'ye yükseldi.”

EMEKLİNİN MUTFAĞINA ET GİRMİYOR


İftar sofralarının “lüks” olduğu bir ülkede emekliye verilen 2 bin liralık desteğin karşılığının olmadığına işaret eden Şahin, “Gıda fiyatları sürekli yükseliyor. Et yiyebilmek hayal oldu! Emeklinin mutfağına et girmiyor. Daha ucuza et alabilmek için Et ve Süt Kurumu’nun önünde saatlerce kuyrukta beklemek zorunda bırakılıyor. Yıllarca bu memlekete hizmet etmiş yurttaşlarımıza reva görülen bu hayatı kabul etmiyoruz. Emeklilerimize, onurlarını koruyarak insanca yaşayacakları düzeyde bir gelir sağlayacağız. Bütün emeklilerimizin maaşlarını yoksulluk sınırının üzerine çıkaracağız. Birlikte üretip hakça paylaşacağız” ifadelerini kullandı.