CHP’Lİ HALICI'DAN “EYT” ÇAĞRISI “LÜTUF DEĞİL KAZANILMIŞ HALKARINI İSTİYORLAR”

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılacak miting için vatandaşlara davette bulundu.

Meclis’te bireysel emeklilik ile ilgili yasa teklifinin görüşmeleri sırasında gündemde yine emeklilikte yaşa takılanlar vardı. Muhalefet milletvekilleri farklı örnekler vererek, EYT sorununun acilen çözülmesi gerektiğini yineledi.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) EYT’lilerin seslerini bir kez daha hükümete duyurabilmek için 81 il de basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor. O adreslerden biri de Isparta.
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı da 14 Ocak Cuma günü saat 14:00’da Kaymakkapı Meydanı’nda yapılacak miting için çağrıda bulundu.

“EYT’LİLER HAKLARINDAN MAHRUM BIRAKILAMAZ”
CHP’li Halıcı, “Yıllarca süre gelen bir hakkın, hak sahiplerine teslim edilmesinin talep edilmesinden tabii bir durum olamaz. Seneler boyu çalışan milyonlarca insan, rahata ereceği, dinleneceği yaşlarda bu haklarından mahrum bırakılamaz. Bu sorunun çözülmesi devletimizin en temel görevidir. Emeklilikte Yaşa Takılanlar lütuf istemiyor, yalnızca kazanılmış haklarını istiyor. O nedenle EYT’liler için tüm vatandaşlarımızı Kaymakkapı Meydanı’nına buluşuyoruz.” dedi.