CHP’li Gençcan, enflasyon rakamlarını değerlendirdi 14 MAYIS’TA İKTİDARLA, ENFLASYON DA GİDECEK

SeçkinHaberTv- Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili A.Adayı Gündüz Kadir Gençcan, kalem oyunlarıyla düşürülen enflasyonun, halkın yoksulluğunu ortadan kaldırmayacağını belirterek, “Emekli ve çalışanın maaşlarının TÜİK enflasyonuna göre artırılması sonucunda, yoksulluk daha da derinleşti. 14 Mayıs’ta iktidarla, enflasyon da gidecek” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya Milletvekili A.Adayı Gündüz Kadir Gençcan, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının çarşı pazarda karşılığının olmadığına dikkat çekti.
Enflasyonun kontrol altına alınamamasının derin yoksulluğu daha da büyüttüğünü kaydeden Gençcan, “Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK verilerine göre enflasyon mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,29 artış gösterdi, yıllık bazda ise yüzde 50,51 olarak açıklandı. ENAG verilerine göre, enflasyondaki artış mart ayında yüzde 5,08, yıllık ise yüzde 112,51. Emekli ve çalışanın maaşlarının TÜİK enflasyonuna göre artırılması sonucunda yoksulluk daha da derinleşti” dedi.

SOĞANINIZI DA ELİNİZDEN ALDILAR
Alım gücünün azalmasıyla vatandaşın cebindeki paranın hızla değer kaybettiğini ifade eden Gençcan, “Soğan ekmek yerim yinede vazgeçmem” diyenlere şöyle seslendi: “Kırmızı et, süt ve süt ürünlerindeki artış mutfaktaki yangının boyutunu ortaya koyuyor. Kıyma 350 TL, peynir 250 TL, soğan 30 TL’ye ulaştı. Soğanınızı da elinizden aldılar! Anneler çocuklarının beslenme çantasını dolduramıyor. Üretim olmadan, üretici desteklenmeden ekonomik büyüme olmaz. Kalem oyunlarıyla düşürülen enflasyon, halkın yoksulluğunu ortadan kaldırmaz. Yanlış ekonomi politikalarındaki ısrar, enflasyonu yükseltmeye, yoksulluğu derinleştirmeye devam edecektir. Ekonominin odağında insan olmalıdır. 14 Mayıs’ta iktidarla, enflasyon da gidecek.”