CHP’li Curoğlu, kadın cinayetlerine dikkat çekti ŞİDDETE KARŞI KARARLILIKLA MÜCADELE EDECEĞİZ



SEÇKİNHABERTV- CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, biri Sakarya’da olmak üzere son bir günde 4 kadının öldürüldüğüne işaret ederek, “Kadına karşı şiddet en büyük ayıplardandır. Türkiye bu ayıptan kurtarılmalıdır. Kadınlara yönelik şiddete karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, Sakarya’da boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülen Hatun Aslan’ın son 24 saatte cinayete kurban giden 4. kadın olduğunu söyledi. Ocak ayında 28 kadın ve beş çocuğun öldürdüğünü anımsatan Curoğlu, artan şiddete dikkat çekti.  Yaşamını yitiren kadınlara rahmet dileyen Curoğlu, şiddete karşı en büyük mücadelenin kadının her alanda özgürleşmesi ile mümkün olacağını vurguladı.

HEDEFİMİZ KADINI ERKEĞİ HER ALANDA EŞİT TÜRKİYE
Kadın sorununun bir demokrasi, insan hakları ve eğitim sorunu olduğunu vurgulayan Curoğlu, şöyle devam etti: “Türkiye’de kadın-erkek eşitliğinin öncülüğünü Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi yapmıştır. Atatürk Devrimleri ile Türk kadınını toplumda çağdaş, eğitimli, meslek sahibi, özgür bireyler olma niteliğine kavuşturma yolunda çok büyük kazanımlar sağlanmıştır.
Hedefimiz, kadının, yönetimde, siyasette, çalışma yaşamında, eğitimde, hukukta, evrensel hak ve özgürlüklerde ve diğer tüm alanlarda erkeklerle eşit haklara ve olanaklara, sahip olduğu, her türlü toplumsal ve fiziki baskıdan uzak, özgürce yaşadığı toplumdur.”