CHP’Lİ BAKIR HOŞDERE İMAR PLANLARININ İPTALİNE İLİŞKİN KONUŞTU “YARGI ÜZERİNDEKİ BASKI AZALDIKÇA HUKUKA UYGUN KARARLARA TANIK OLACAĞIZ”

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, Hoşdere İmar Planlarının iptali konusundaki yargılama ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP’li Bakır sonucun halk lehine geliştiğini duyurdu.
CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır ve ilçe yöneticileri, parti ilçe binasında, İstanbul 4. İdare Mahkemesince, Başakşehir Hoşdere’de “lojistik bölge” tanımlı bir alanın bu fonksiyondan çıkartılarak, “Kentsel Meskun - Yerleşim Alanı” fonksiyonuna alınmasına ve buna bağlı olarak Tatarcık Bölgesi, özel proje alanına ilişkin nazım imar planı, uygulama imar planlarının iptaline ilişkin basın açıklaması yaptı. “Planların kademeli birlikteliği" ilkesine aykırılık ve hukuka uyarlık bulunmadığı belirtilen yargı kararını da paylaşan Başkan Bakır, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:


“HALKIMIZ LEHİNE SONUÇLANDI”
“İlk derece yargılaması biten ve halkımızın lehine sonuçlanan davanın İstinaf sürecini ve sonrasındaki hukuki süreçleri yakından takip ederek kentimizin haklarını koruma noktasında, kurumsal bütünlük içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yine belirtmek gerekir ki; alınan bu iptal kararında olduğu gibi, adaletin üzerindeki siyasi baskılar azaldıkça, yargıçlar tarafından hukuka uygun kararlar verildiğine daha çoğu kez tanıklık edeceğiz. Unutulmasın ki; gitti gidiyor tiran, geliyor gelmekte olan”


Başkan Bakır yargı süreci boyunca birlikte çalıştıkları yol arkadaşlarına da teşekkür etmeyi unutmayarak şu ifadeleri kullandı:
“Davanın açılmasını gündeme alıp yönetim kurulunda karar alınmasına vesile olan İlçe Başkan Yardımcılarımıza, dava açılmadan evvel hukuki zeminin oluşturulmasında katkılarını sunan hukuk komisyonumuzun kıymetli üyeleri saygıdeğer meslektaşlarım, Necati Erdem, Hüseyin Arda Engizek'e, teknik konularda destek sunan Yerel Yönetim Komisyonumuzun kıymetli üyelerine, önceki dönem meclis üyemiz Sayın Hilal Erbakan ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcımız Aysun Dinç hanımefendilere, davanın açılışından iptal kararı verilinceye değin davada taraf sıfatı ile takibini sürdürüp maddi manevi desteğini esirgemeyen Grup Başkan Vekilimiz Nizamettin Kümeç nezdinde tüm CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ederiz. Özel olarak, Davanın partimiz Cumhuriyet Halk Partisi adına takibi için kurul kararı ile yetki verdiğimiz İlçe Sekreterimiz Cenk Söbe ile davayı üstün bir gayret ve çaba ile takip eden kıymetli meslektaşım ve meclis üyemiz Sayın Eda Kurt hanımefendiye ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.”