CHP'de gündem ilçe başkanı! görevden alınacak mı?

Yaklaşık 3 ay önce CHP Demre İlçe başkanı Mete Hakan Caner'in babası A.Caner taciz suçundan tutuklanmış ve mahkeme sonucu belli olana kadar ev hapsinde olmasına karar verilmişti.

22 Aralık Salı  günü ilk mahkemesi görülmüş ve hakim karşısına çıkarılan A.Caner'in şahitlerden birisi duruşmaya katılamadığı için ikinci mahkemenin 26 Ocak Çarşamba günü görülmesine ve A.Caner'in tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Daha önce suç ve ceza bireyseldir ancak siyasi etik açısından gereken yapılır açıklaması yapan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz'in ve İl yönetiminin ne karar alacağı merak konusu.

İlçe yönetiminin kendi içinde 2 ayrı gruba ayrılması ve yüz kızartıcı olayın partiye zarar vermesinden dolayı Demre ilçe başkanının tek başına yada yönetim ile birlikte görevden alınması bekleniyor.Görevden alınması sonrasında ise CHP Demre İlçe'nin olağanüstü kongreye gitmesi bekleniyor.

Partililer durumdan rahatsız olduklarını dile getiriyor ve İlçe başkanının inatla görevinden istifa etmemesinin doğru olmadığını söylüyor.

Şu ana kadar istifa etmeyen ilçe başkanının kısa zamanda görevden alınması bekleniyor.