CHP ISPARTA BELEDİYE BAŞKAN A. ADAYI YILDIZ: BAHÇELİ’NİN, HÜDAPAR’IN TALEPLERİNE SESSİZ KALMASI TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR


SeçkinHaberTv- CHP Isparta Belediye Başkan Aday Adayı Tuğrul Yıldız, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sert tepki. Yıldız, Bahçeli’nin CHP sözcülerini dinlemeden Meclis Genel Kurulunu terk edip HÜDAPAR Genel Başkanını sonuna kadar dinlemesiyle ilgili, “HÜDAPAR’ın anayasanın ilk dört maddesi değişsin söylemlerine tepki vermemesi, Türk milliyetçilerini derinden yaralamıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Belediye Başkan Aday Adayı Tuğrul Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye tepki gösterdi. Yıldız, Bahçeli’nin DEM Parti ile ilgili sözlerini hatırlatarak, “Devlet Bahçeli’nin, ‘Gelişmeler karşısında ilk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaşının ve bu terör yuvasına ödenecek Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasıdır’ sözleri gerçeklikle bağdaşmamaktadır. Bahçeli’nin istekleri; partiye kapatma davası açılmadan, parti kapatılmadan, milletvekillerinin varsa suçları mahkemede kesinleştirilmeden ve milletvekillikleri düşürülmeden nasıl yapılacak?” dedi.

“BAHÇELİ’NİN İSTEKLERİ İKTİDARDANSA GEREĞİNİ YAPSINLAR”

Bahçeli’nin söz konusu isteklerini iktidara mı, muhalefete mi söylediğinin belli olmadığının altını çizen Yıldız, “Bu istekler muhalefetten mi iktidardan mı? İktidardan ise niye hiç cevap vermiyorlar ve siz buna rağmen iktidarla neden ortaklık yapıyorsunuz? Hamaset kokan bu söylemler, milliyetçi seçmeni kandırmaya yönelik ‘miş- muş’ gibi yapmak değil mi? Gerçekten isteklerinde samimiyse ‘miş-muş’ gibi yapmıyorsa, derhal iktidar ortağı AK Parti ile birlikte harekete geçip gereğini yapsın” ifadelerini kullandı.

“HÜDAPAR’IN TALEPLERİNE BAHÇELİ’DEN BİR TEK TEPKİ GELMEDİ”

MHP Lideri Bahçeli’nin Meclis Genel Kurulunda CHP sözcülerini dinlemeyip salonu terk etmesine de değinen CHP Isparta Belediye Başkan A. Adayı Yıldız, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Grup Toplantısında da altını çizdiği, sayın Bahçeli’nin CHP sözcülerini dinlemeyip, Genel Kurulu terk etmesini de hatırlatmak isterim. Esasen CHP adına konuşan hatipler, yerli ve milli olmayan hiç bir söz söylememişken, Devlet Bey in anlaşılamaz bu tavrı garip. Ama esas garip olan CHP’yi dinlemeyen Bahçeli’nin, HÜDAPAR Genel Başkanını sonuna kadar dinlemesi ve tek bir tavır göstermemesidir. HÜDAPAR Genel Başkanı eyalet sistemi istedi, özerklik istedi, anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini istedi. İşte bu isteklere Devlet Bahçeli’nin hiç bir tepki göstermemesi, susarak kabul etmesi Türk Milliyetçilerini derinden yaralamış bir kez daha sükutu hayale uğratmıştır.”