Birleşik Kamu İş. Uğur Mumcu’yu Katledilişinin 30. Yılında Özlemle Anıyoruz!

SeçkinHaberTv-  Birleşik Kamu İş: Bundan 30 yıl önce 24 Ocak 1993 yılında, Ankara’da uğradığı hain bir bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren cesur kalem ve araştırmacı yazar Uğur Mumcu'yu bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz. 
Uğur Mumcu; mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle mücadele etmiştir.
Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin kirli ilişki ağını ortaya çıkarmasıyla Uğur Mumcu tetikçilerin dikkatlerini çekmiş ve tetikçilerin azmettiricilerini korkutmuştur. Terör üzerine yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler katledilmesine neden olmuştur.  Uğur Mumcu'nun katledilmesinin üzerinden yıllar geçse de üzerindeki sis perdesi bilinçli bir şekilde kaldırılmamıştır.
Bugün Türkiye’de 30 yıl öncesine göre değişen bir şey olmadığı gibi daha da kötüye gidiş yaşanmaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugünde demokrasiden, laik eğitimden, cumhuriyet devrimlerinden yana olan örgütlere, gazetecilere, aydınlara baskı yapılmaktadır. Ancak Türkiye Cumhuriyetine ve devrimlerine sahip çıkacak ve Tam Bağımsızlığımızın direnişini örgütleyen Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkacak kalemler olacaktır. 
Ulusumuzun kurtarıcısı, çağdaş, laik, demokratik cumhuriyetimizin kurucusu, cumhuriyet devrimlerinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e ve kurduğu laik cumhuriyete yapılan saldırılara karşı keskin kalemler ve sözlerini sakınmayan aydınlar daima yaşayacaktır. 
Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ile Cumhuriyet için sözlerini sakınmayan demokrasi şehitlerimiz Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Turan Dursun ve Çetin Emeç’in yanı sıra faili meçhul cinayete kurban giden tüm  aydınlarımızı saygı ile anıyoruz.
Bu aydınların, katledilmesi bizleri korkutmamıştır; tam tersine bizleri, güçlendirmiştir.
Birleşik Kamu İş olarak tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istiyor, Devrim Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.   (Birleşik Kamu İş)