Baydemir, 8 Mart’ta kadın yoksulluğuna dikkat çekti SOSYAL YARDIMA HEP KADINLAR BAŞVURUYOR



SEÇKİNHABERTV- CHP Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, evde kaynamayan tencerenin acısını en çok kadınların yaşadığına dikkat çekerek, “Yoksulluk arttıkça, sorunlar da derinleşiyor. Çocuğunun beslenme çantasını hazırlamak zorunda kalan, çocuğuna bez alamayan kadınlar sosyal yardıma başvuruyor” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bağlar İlçe Başkanı Erdil Baydemir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında; kadın yoksulluğuna dikkat çekti.
Kadın yoksulluğunun şiddetten barınmaya, eğitimden beslenmeye, her alanda trajik sonuçları olduğuna işaret eden Başkan Baydemir, “Evde kaynamayan tencerenin acısını en çok kadınlar yaşıyor. Yoksulluk derinleştikçe şiddet başta olmak üzere kadınların sorunları da derinleşiyor. Çocuğunun beslenme çantasını hazırlamak zorunda kalan, çocuğuna bez alamayan kadınlar sosyal yardıma başvuruyor” ifadelerini kullandı.

6 MİLYONUN ÜZERİNDE KADIN OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Kadına yönelik şiddet ve eşitsizliğe karşı mücadelede eğitimin önemine vurgu yapan Başkan Baydemir, şunları söyledi: “6 milyonun üzerinde kadın okuma yazma bilmiyor. Eğitim, kadınlara karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılabilmesi doğrultusunda, kadınların özgüvenini ve toplumsal bilinçlerini artıran, kadınlara ilişkin sorunların çözümünde en önemli faktördür.”

YOKSULLUK İLE YILMADAN MÜCADELE EDECEĞİZ

Kadının toplumsal eşitliğinde ekonomik özgürlüğünün önemine işaret eden Başkan Baydemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Yerel yönetimde bütçeyi, katılımcı bir yöntemle oluşturacağız. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene kadar yoksulluk ile yılmadan mücadele edeceğiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun! Kadınların güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız.”