BAŞKAN GÜLER:BU DEMOKRASİ- OTOKRASİ SEÇİMİDİR BİZ KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDAYIZ!



 Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler Seçim sonuçlarını değerlendirerek Pazar Günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminin önemini vurguladı.

Başkan Güler 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu seçimin herhangi bir seçim değil en kritik seçimlerden biri olduğunun altını çizen Başkan Güler şunları söyledi: "14 Mayıs seçim sonuçları milletimizin devleti yönetenlere oy vermeyerek  ikazda bulunmuş ve seçimi ikinci tura ertelemiştir. Yüzde 42 olan Akp oyları yüzde 35 e gerilemiştir. Bu durumun  parlamento aritmetiğindeki değişikliğin içerdiği mesajlara dikkat etmek gerekir. Halkımız güvenlikçi politikaları desteklemekle birlikte keyfi uygulamaların memnuniyetsizliğini, Cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bırakmakla göstermiştir. Muhtemelen Parlamento oluşumu seçilecek Cumhurbaşkanına  denge ve fren denetimi görevi veriyor.

"GÖNÜL RAHATLIĞI İLE SÖYLEYEBİLİRİZ"
Bu siyasi okuma Cumhurbaşkanlığı konusunda Milletimiz Yürütmeyi Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu na vererek destekleneceği gibi bir varsayım ortaya koymaktadır.
Bu seçim iki aday arasında değil iki anlayış arasında geçecektir. Bu bir referandum, bu bir varlık- yokluk, bu bir Otokrasi- Demokrasi tercihidir. Yalanlarla ve iftiralarla manipüle edilen ve devlet imkanlarını sonuna kadar kullanarak oluşturulan  seçim algıları milletimizin gerçek okumaları ile seçimi ikinci tura ertelemiş ve aynı zamanda siyasi liderlere  de yeni bir muhasebe şansı vermiştir.
Gelecek Partisi Bayburt İl Teşkilatı olarak Millet ittifakının Ülkeyi nasıl yöneteceklerini deklare ettikleri mutabakat metnini referans alarak; Demokrasiden,Temel hak ve Özgürlüklerden, Adaletten ve ortak akıldan yana olan  Kemal Kılıçdaroğlu nu gönül rahatlığı ile destekleyeceğiz." dedi.