BAŞKAN ATEŞ’TEN PARA İLE VATANDAŞLIK SATIŞINA SERT TEPKİ: DERHAL BU YANLIŞTAN DÖNÜN!



SeçkinHaberTv- İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, yabancılara vatandaşlık verilmesine ilişkin kararda yapılan değişikliğe sert tepki verdi. Başkan Ateş, “Türk vatandaşlığı resmen pazara düştü” şeklinde konuştu.

Yabancıların Türkiye'de 400 bin dolar tutarında taşınmaz satın alarak vatandaşlık kazanabilmesine yönelik uygulamada değişikliğe gidildi. Son yapılan değişiklik ile birlikte Türkiye'de 400 bin dolar tutarında taşınmaz edinimiyle vatandaşlık kazanabilmesine yönelik uygulama maddesi "400 bin dolar tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz" şeklinde değiştirildi. Başkan Ateş, tekrar gündem olan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören uygulamaya tepki gösterdi.

“TÜRK VATANDAŞLIĞI RESMEN PAZARA DÜŞTÜ”

Başkan Ateş, para ile vatandaşlık satışı sisteminden derhal dönülmesi çağrısında bulunarak, “Türk vatandaşlığı resmen pazara düştü. Fiyatı da 400 bin dolar. Belki hükümetin gözünde bu durum satışa çıkarılabilir bir özelliktir ama bizim açımızdan paha biçilemez bir kutsiyettir. Sözüm ona ekonomik kriz düzeliyor diyenlere cevabım şudur; madem ekonomik kriz düzeliyor, o zaman bu siyasi çürümüşlük neden? Madem her şey düzeliyor o zaman her Türk vatandaşı için kutsal sayılan vatandaşlığımızı peşkeş çekmeniz neden? Pazarı düzeltmeye çalışıyorsunuz ama yabancıların gelip kendi öz evlatlarınızı ezmesine göz yumuyorsunuz. Hükümete çağrımdır; ‘Ver parayı al vatandaşlığı’ sisteminden derhal dönün!” dedi.