BAŞKAN AKBAŞ’TAN VATANDAŞLIK SATIŞINA SERT TEPKİ: BU AKIL TUTULMASINDAN DÖNÜN!


SeçkinHaberTv- İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, yabancılara vatandaşlık verilmesine ilişkin kararda yapılan değişikliğe sert tepki verdi. Başkan Akbaş, “Bizim şehitlerimizin kanıyla suladığımız bu mukaddes topraklar, üç kuruşa yabancıya peşkeş çekiliyor” dedi.

Yabancıların Türkiye'de 400 bin dolar tutarında taşınmaz satın alarak vatandaşlık kazanabilmesine yönelik uygulamada değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre, Türkiye'de 400 bin dolar tutarında taşınmaz edinimiyle vatandaşlık kazanabilmesine yönelik uygulama maddesi "400 bin dolar tutarındaki kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş ya da üzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmaz" oldu. Başkan Akbaş, tekrar gündem olan yabancılara vatandaşlık verilmesini sağlayan uygulamaya tepki gösterdi.

“HÜKÜMET, TÜRK OLAN HER ŞEYE KARŞI”

Başkan Akbaş, hükümetin bu akıl tutulmasından derhal dönmesi gerektiğini belirterek, “Yüz yıllardır bu topraklarda hüküm sürmüş ve burayı vatan yapmak için sayısız şehitler vermiş bir milletin evlatları olarak, yabancılara para ile vatandaşlık satılması kanımıza dokunuyor. Bizim şehitlerimizin kanıyla suladığımız bu mukaddes topraklar, üç kuruşa yabancıya peşkeş çekiliyor. Bu safsata uygulama bir beka sorunudur. Türk vatandaşlığı gibi kutsal sayılan bir mertebenin adeta ayaklar altına alınması kabul edilemezdir. Hükümetin Türk olan her şeye karşı bu düşmanlığının son noktasıdır. Hükümete çağrımız şudur; Bu akıl tutulmasından dönün ve bu safsata niteliğindeki uygulamayı derhal kaldırın!” ifadelerini kullandı.