Başkan Adayı Candemir Ay'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hamamözü Belediye Başkan Adayı Handan Candemir Ay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ay, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Zaferi'ndeki liderlik rolüne ve bu zaferin, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.

Handan Candemir Ay, mesajında şu ifadelere yer verdi: “18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolundaki kararlı duruşunun en önemli simgelerinden biridir. Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türk askerinin üstün cesareti ve fedakarlığı ile kazanılmış, milletimizin azim ve kararlılığının tüm dünyaya duyurulduğu tarihi bir andır. Çanakkale, Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benimle beraber olanlar ölüme yürüyor’ diyerek başlattığı yolculuğun, milletimizin istiklal ve istikbaline giden yolda ilk adımı olmuştur.”

CHP Hamamözü Belediye Başkan Adayı, Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra, Çanakkale'de vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri anma önemine değindi: “Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferin kahramanlarına ve vatanı için canından vazgeçen tüm şehitlerimize en derin saygı ve minnettarlığımızı sunuyoruz. Onların kahramanlıkları, milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için verdiği mücadelenin en somut göstergesidir.”

Ay, mesajını genç nesillere tarih bilincinin ve milli değerlerin aktarılmasının önemine dikkat çekerek tamamladı: “Çanakkale Zaferi'nin anlamı ve önemi, genç nesillere aktarmamız gereken en değerli miraslardan biridir. Bu zaferin öğretileri, gençlerimize vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik duygularını aşılayarak, onları geleceğe hazırlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Geleceğin efendileri çocuklardır’ sözünü yüreğimizde taşıyarak, bu anlamlı günü her daim hatırlamalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız.”