Balıkesir'de Sürdürülebilir Entegrasyon Projeleri Üzerine CHP’li Erden Köybaşı’ndan Açıklama

SEÇKİNHABERTV- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, son dönemde Balıkesir'de Suriyeli sığınmacılara yönelik olarak hazine arazilerinin tahsis edilmesi, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) fonları ile desteklenen projeler hakkında kamuoyuna bilgi verdi. İddialar, projelerin Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütüldüğü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da projeye destek verdiği yönünde.

Erden Köybaşı, "Balıkesir'deki kamu kurum ve kuruluşlarının ve mülki amirlerin bu projelerden haberdar olup olmadığı, projelerin yürütülüş şekli ve amaçları konusunda ciddi soru işaretleri bulunmaktadır. 2021 yılından itibaren gerçekleştirildiği iddia edilen görüşmeler ve ziyaretler hakkında, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere ilgili devlet kurumlarının bilgisi, izni ve dahli konusunda net bir açıklama bekliyoruz," dedi.

Ayrıca, Köybaşı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşı karşıya olduğu yoksulluk ve yoksunluk sorunlarına dikkat çekerek, "Benzer projelerin, ülkemizin asli unsurları olan Türk vatandaşları için de hayata geçirilip geçirilmediği, devletimizin kendi vatandaşlarına sahip çıkma politikaları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekmektedir," ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir İl Başkanı Köybaşı, konu hakkında şeffaflık ve netlik talep ederek, tüm vatandaşların ve sığınmacılara tanınan hakların açıkça kamuoyu tarafından bilinmesi gerekliliğinin önemini vurguladı.