Antalya Eğitim İş Şubesi Yönetim Üyeleri, Finike’deki Okulları Ziyaret Etti.

SeçkinHaberTv-Sabah ilk olarak gittikleri Emin Akın İlkokul ziyaretinde, öğretmenler odasında Antalya İli Eğitim İş Şube Başkanı Sadık Acar;  Öncelikle Eğitim İş üyesi de olan öğretmen Halil ALBAYRAM'ın  acı kaybından dolayı öğretmenlere baş sağlığı diledi. Öğretmen Meslek Kanunu’na karşı gösterilen mücadeleleri, verginin %15 sabitlenmesi veya vergi dilimine girilemeyecek miktarda gelir taban çıtasının yükseltilmesini, İYEP dersi verenle DYK dersi veren arasındaki ücret farkının olmaması gerektiği hakkında bilgiler verdi. Öğretmenlerden gelen soru ve sorunları dinledi.

Okulları gruplar halinde ziyaret ederek; hem öğretmen sorunlarına, hem de hukuksal mücadelelerini ifade ettiler. Sendika olarak neler yapacaklarını ifade ettiler. Her zaman eğitimcilerin özlük haklarını sonuna kadar savunmaktan asla vaz geçmeyeceklerini dile getirdiler.

 

Finike İlçesi’nde okul ziyaretlerine katılan Şube Başkanı Sadık Acar, Şube Eğitim Sekreteri Ahmet Düzen, Kepez ilçe Başkanı Kemal Özkan, Kepez ilçe yönetiminden İpek Dinç katıldı.

Ziyaretlere Finike Eğitim iş İlçe Temsilcisi Murat Yılmaz ve ilçe yönetimden Ercan Çelik’te gruba eşlik etmiş, okullardaki üye ve diğer öğretmenlerle öğretmenler odasında bir araya gelip, “ Sendika olarak neler yaptık, neler yapacağız?” bilgisini paylaştılar.

En kısa zamanda bugün ziyarete zaman yetmediği için gidemedikleri okulları ziyaret için geleceklerini söyleyerek ilçeden ayrıldılar.

(Haber: Cengiz ÇETİK- Finike)