Ağrı İl Başkanı Murat Gök'ten İktidara Sert Eleştiri

SeçkinHaberTv- Gelecek Partisi Ağrı İl Başkanı Murat Gök, iktidarın yönetim tarzı ve toplumsal tutumu hakkında sert eleştirilerde bulundu. Başkan Gök, yaptığı açıklamada, "İktidar, seçim dönemleri hariç, bu ülkede yaşayanların sadece yarısına değer veriyor. Ancak kendi yandaşlarına değer veriyor. Eli sopalı, baskıcı bir yönetim tarzıyla hareket ediyor." dedi.

Gök, "Toplumun yarısını suçlayan, farklı düşünen ve yaşayan bireyleri ağır sözlerle itham eden bu yönetim, kendi siyasi çizgisini kabul etmeyenlere karşı oldukça katı bir tutum sergiliyor. Anayasa yapmak isteyenlerin soğukkanlı ve sakin olması, millete güven vermesi gerektiğine dikkat çekti ve ekledi: "Bu iktidar seçimi kazandı ama tüm millette gerçekten güven oluşturabildi mi?"

Murat Gök, "Demokrasilerde anayasaları görev başındaki meclisler değil, 'Kurucu Meclis'ler yapar. Bu meclisler, özgürlükler konusunda hassas olan, demokrasiyi insanca yaşam tarzı olarak gören, siyasetten uzaklaşmış, tarafsız, deneyimli ve hukuka saygılı kişilerden oluşmalıdır." dedi.

Gök, eleştirilerini sertleştirerek, "Bu iktidar, kendisi gibi düşünmeyen herkesi hain ilan ediyor. Muhalif olan herkese terörist damgası vuruyor. Böyle bir zihniyetin demokratik, çağdaş ve özgürlükçü bir Anayasa yapması mümkün değil. Eğer bu iktidar bir anayasa yaparsa, bu, kesinlikle baskıcı ve otoriter olacaktır." şeklinde konuştu.

Murat Gök, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Türkiye, böyle bir anayasa ile dönülmesi zor bir yola girebilir. Bu tehlikeleri görmeli ve doğru adımlar atmalıyız."