ADD Demre'den Atatürk Vurgusu

ADD Demre Şube Başkanı Mehmet Özdemir , son günlerdeki gelişmeler üzerine kamu oyuna bir açıklamada bulundu.ADD Demre Şube Başkanı Mehmet Özdemir ; " Türkiye’yi 1950’den beri yönetenler, Türkiye’nin kuruluşundaki kuruluş harcına katılan mayanın özünü yeterince kavrayamadı." dedi.

 Atatürk üzerine vurgu yaparak "Cumhuriyet, iki temel üzerinde yükseldi. Biri kadın, diğeri laiklik devrimi. Kadını öteleyen, laikliği zedeleyen her girişim, Cumhuriyetin temelinden sökülmüş bir taş olarak görülmeli. Bu coğrafyada 300 yıldır kan durmadı.

Sevr ile denediler, Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye engelledi. Şimdi de BOP ile deniyorlar. Antiemperyalist olmak, bunu fark edip Türkiye’nin bütünlüğünü korumaktır. Bunun tek yolu Cumhuriyetin laik özüne ve kurucusu olan Atatürk’ün ideolojisine sahip çıkmaktır.

Solculuğu etnik ayrımcılık, demokratlığı da mezhep şovenizmi olarak görürsen gidebileceğin hiçbir yer yok. Emperyalizm, mikro milliyetçilikler ile ülkeleri bölmeye çalışıyor.

26 ülkeyi bir araya getirip Avrupa Birliği kurdular. Geldiler, Türkiye’yi bölmeye uğraşıyorlar." sözleriyle düşüncelerini kamu oyu ile paylaştı.